U bevindt zich hier:
 
 
Titel woongemeenschap i.o.
Huur of koop huur
Provincie Noord-Brabant
Indicatie ligging Stevensbeek, 'n dorp bij St. Anthonis/Boxmeer Oost-Brabant
Indicatie aantal personen 30
Indicatie samenstelling groep alleenstaanden, stellen, gezinnen van elke leeftijd. Liefst een groep met jong en oud. Wij zoeken mensen die zich nu actief willen inzetten voor verdere ontwikkeling en realisering van de woongemeenschap.
Ideologie Woongemeenschap i.o.'Binnentuin' zoekt toekomstige bewoners, die zich nu ook willen inzetten voor de verdere ontwikkeling en realisering van de gemeenschap. De gemeenschap vestigt zich in Stevensbeek (N.Br.) op complex de Stevenshof. Er zullen ongeveer 20 woningen gebouwd gaan worden. De woningen zijn te huur, maar ook te koop. Wij zijn nu met 5 kerngroepsleden en willen graag versterking. Wij willen wonen in goed nabuurschap en zorg hebben voor elkaar. Wij willen elkaar helpen en ondersteunen als het gewenst of nodig is. We willen wonen op een plek waar ontmoetingen gestimuleerd worden, zodat we elkaar kunnen inspireren en samen activiteiten kunnen ondernemen. Wij willen graag in een woongemeenschap wonen, zodat we verbinding hebben met elkaar en zodat we spullen met elkaar kunnen delen. Wij willen graag milieubewust wonen en leven. Onze wens is om in duurzaam gebouwde, energiezuinige woningen te leven. Wij willen wonen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Zodat onze belasting op het milieu relatief klein zal zijn. En omdat wij spullen gaan delen, hoeft niet ieder huishouden bv. een eigen logeerkamer of wasmachine te hebben. Het is onze wens om ook gelegenheden te creŽren voor bezinning en spiritualiteit, voor muziek en voor andere culturele activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat er rust is rondom de woongebouwen, zodat ieder kan ontspannen. En daarvoor is een groene omgeving prettig. Als er besluiten genomen moeten worden, werken we met het consentbeginsel. We praten en denken over punten, tot dat alle deelnemers met een bepaald besluit kunnen leven.
Planning Het bestemmingsplan is definitief gewijzigd. In de komende fase gaan we de bouwschetsen met de architect verder uitwerken en wordt de bouwvergunning aangevraagd. Medio 2020 gaat er gestart worden met de bouw. De bouwtijd wordt geschat op 9 maanden.
Website
De link opent in een nieuw venster
http://www.binnentuin-hoflindebeek.nl
Contact informatie Piet Vloemans voorzitter vereniging Binnentuin-hoflindebeek Tel.: 0485 785938 U kunt ook mailen via onze website naar de secretaris van onze vereniging Jo van der Putten.
 
Geplaatst zondag, 22 december 2019
Vervalt zaterdag, 21 maart 2020
Gezien Deze advertentie is 278 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Piet Vloemans
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15972
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 16 mei 2020 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl