U bevindt zich hier:
 
 
Titel 50+ woongroep zoekt kandidaten voor de wachtlijst
Naam woongroep Ithaca
Huur of koop huur
Huur of koop bedrag 000
Beschrijving prijs Het betreft sociale huurwoningen conform de voorwaarden van Woningbouwvereniging Eigen Haard. Contributie bedraagt € 75,00 pp per jaar. Het instapgeld voor de leden die komen wonen in de woongroep bedraagt € 150,00. Aspirant-leden betalen € 35 per jaar voor het lidmaatschap.
Vrij vanaf
Het gebruikte datum formaat is ‘jjjj-mm-dd’
-
Provincie Noord-Holland
Stad Amsterdam
Ligging Woongroep Ithaca is gevestigd in een appartementengebouw met 5 etages en een lift. Het pand is gelegen in een groene wijk aan de stadsrand, nabij de Tuinen van West waar je ook heerlijk kunt wandelen en fietsen. Goed bereikbaar via bus, tram- en wegennet. Klein winkelcentrum op loopafstand. Winkelcentrum Osdorpplein en Plein ’40-’45 zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.
Gemeenschappelijke ruimte(s) Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte met keuken en aangrenzend een mooie zonnige tuin. Verder zijn er een fietsenstalling en een aparte knutselruimte/klushok met allerlei gereedschap en apparatuur waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.
Prive ruimte(s) Twee- en driekamerappartementen en een vierkamerappartement met eigen keuken, badkamer, wc, tuin of balkon.
Beschrijving woongroep Woongroep Ithaca is een woongroep voor 50 plussers en is in 1989 opgericht. Het uitgangspunt van onze woongroep is een goed nabuurschap en onderlinge saamhorigheid tussen de bewoners met respect voor privacy. Wij streven naar goed overleg met elkaar. Daar waar nodig elkaar eenvoudige hulp aan te bieden. Samenwerken in het uitvoeren van gezamenlijke activiteiten. Onze woongroep komt iedere 1e zondag van de maand bijeen voor de koffie, het wordt op prijs gesteld als aspirant-leden ook hierbij aanwezig zijn. Overige activiteiten gebeuren in kleiner verband zoals bijvoorbeeld biljarten, darten, klaverjassen, yoga en gymnastiek en voor alle activiteiten geldt dat deze vrijblijvend zijn. Tevens zijn er elk jaar een Sinterklaasfeest, Kerstdiner en BBQ.
Huidige samenstelling De woongroep bestaat uit 32 sociale huurwoningen, waarvan 22 tweekamer- en 9 driekamerwoningen en 1 vierkamerwoning. Er wonen in totaal 43 bewoners waaronder enkele echtparen.
Gezochte personen Wij zoeken actieve en sociaal vaardige mensen met respect voor privacy die gemotiveerd zijn om in een woongroep te wonen. Inschrijven vanaf 50+ en bij voorkeur tot 70 jaar. Na een telefonisch gesprek of contact per email ontvang u een aanmeldingsformulier. Daarna volgt een gesprek met de ballotagecommissie. Na wederzijds goedvinden komt u op onze wachtlijst. Bij het vrijkomen van een woning mag u deze bezichtigen. U mag twee keer weigeren. Toewijzing van een sociale huurwoning in onze woongroep gebeurt conform de regels voor “Passend toewijzen”.
Website
De link opent in een nieuw venster
-
Contact informatie Graag ontvangen wij uw reactie met vermelding van uw telefoonnummer. U krijgt dan bericht van ons.
 
Geplaatst donderdag, 19 december 2019
Vervalt woensdag, 18 maart 2020
Gezien Deze advertentie is 1090 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Anita Luysterburg
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15969
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 16 mei 2020 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl