U bevindt zich hier:
 
 
Titel Nieuwe bewoner gezocht
Naam woongroep De Stadsboerderij
Huur of koop koop
Huur of koop bedrag 79167
Beschrijving prijs De prijs is 79.167,- Daarvoor koop je een eigenaarsdeel van 16,67% van het pand. Je kunt dit bedrag uit eigen middelen financieren f je kunt hiervoor een hypotheek afsluiten bij de Rabobank onder begeleiding van STUT-consult. De koopprijs is gebaseerd op de taxatiewaarde en moet volgens de statuten van de woonvereniging voor dat bedrag verkocht worden. Het bedrag staat daarom vast en is niet onderhandelbaar. Omdat het een niet-zelfstandige woning is, betaal je GEEN overdrachtsbelasting. Houd rekening met de volgende eenmalige kosten: Afsluitkosten hypotheek 2100,- (kosten voor de koper, alleen bij afsluiten van een hypotheek); bemiddelingskosten STUT-consult, taxatiekosten, kosten uittreksel KvK (zo ongeveer 1700,- gedeeld tussen verkoper en koper); overname 1/6 deel van de onderhoudspot van de woonvereniging en een borgsom van 2x de maandelijkse contributie. De maandelijkse contributie is opgebouwd uit de aflossing van de hypotheek (incl. rente), maandelijkse nutslasten en de maandelijkse inleg in de onderhoudspot. De borgsom krijg je bij vertrek uit de woonvereniging terug. Vaste lasten zijn laag, omdat uitgaven voor verzekeringen, belastingen, G/W/L, TV en internet, en het onderhoud met de woonvereniging gedeeld worden volgens een in de alg. ledenvergadering vastgestelde verdeelsleutel.
Vrij vanaf
Het gebruikte datum formaat is ‘jjjj-mm-dd’
2020-01-10
Provincie Gelderland
Stad Nijmegen
Ligging Het pand is een oude stadsboerderij uit 1610 in het midden van het bruisende centrum van Nijmegen. De ligging is perfect voor als je van de stad en de omgeving wilt genieten. Midden in het centrum gelegen: kroegen en winkels letterlijk om de hoek, concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg een kleine 4 minuten lopen, poppodium Doornroosje en station Nijmegen op 7 minuten loopafstand. Je zit ook binnen 10 minuten fietsen op het recreatie-eiland Veur-Lent of in de Ooijpolder, en binnen 15 minuten ben je bij bij de HAN / universiteit
Gemeenschappelijke ruimte(s) De ingang naar het appartement bevindt zich aan de zijkant van het pand te bereiken via de oprit, die is afgesloten met een hek. Op de oprit is plek voor n grote auto of twee kleine autos, er een gezamenlijk stadstuintje van maken behoort tot een van de ideen waar mee wordt gespeeld. In de straat is er parkeerplaats voor vergunninghouders, je hebt de beschikking over een gezamenlijke bezoekersvergunning (via een webportal). Op de begane grond bevindt zich o.a. een grote hal met plek voor een fiets, een ruimte met wasmachine en een kleine bergzolder. Deze voorzieningen deel je met de andere 3 huisgenoten. Verder is er een ruime badkamer met douche, toilet en twee wastafels en een tweede toilet. Deze voorzieningen deel je met 2 andere huisgenoten. De eerste verdieping bereik je via een gemakkelijke brede houten trap. Daar aangekomen vind je een grote keuken met goede voorzieningen: Een 5-pits gasfornuis met grote oven, een combimagnetron, 2 inbouwkoelkasten, inbouwvriezer en inbouwvaatwasser en voldoende kastruimte. Je deelt deze keuken met n huisgenoot. De keuken krijgt daglicht via een groot veluxraam. In deze keuken is ook de toegang naar het appartement.
Prive ruimte(s) Het appartement beschikt over voldoende daglicht met twee recent vernieuwde veluxramen met zonwering aan de buitenzijde en verduisteringsrolgordijn aan de binnenzijde. Verder is er een raam op beenhoogte (oud hooiluik) en lichtinval via een venster aan de keukenzijde en via de toegangsdeur met raampjes. Het appartement heeft een L-vorm waar in het kortste deel een ruime bedstee is gemaakt met ruimte voor 2 1-persoons matrassen van 210 x 90 cm. Onder deze bedstee is een grote bergruimte aanwezig. Drie jaar geleden is er een geheel nieuwe laminaatvloer (licht eiken) gelegd in de woonruimte. In het appartement bevindt zich een ruime inloopkast (200 x 90 cm).
Beschrijving woongroep Het is een stabiele woonvereniging waarvan de leden prettig met elkaar omgaan om samen zorg te dragen voor het huis. We hebben tenminste een keer per jaar een algemene ledenvergadering, vaak gekoppeld aan een etentje. Verder gaat iedereen zijn eigen gang, er zijn geen sociale verplichtingen.
Huidige samenstelling Je deelt het huis met 3 huisgenoten, 2 mannen en een vrouw allemaal werkend. Leeftijden tussen de 25 - 55 jaar, Momenteel is er een kat in huis, maar de kat gaat ook verhuizen.
Gezochte personen We zoeken n leuke huisgenoot (m/v) die werkt of werk combineert met studie. Een persoon die alles zelf kan financieren of die de mogelijkheden heeft om een hypothecaire lening aan te gaan voor de aankoop van de woonruimte. Leeftijd >23 jaar, zonder kind(eren).
Website
De link opent in een nieuw venster
https://link.marktplaats.nl/m1488073039
Contact informatie Extra info: Wellicht interessant ter overweging: De buurvrouw waarmee je de verdieping deelt heeft aangegeven dat ze eind volgend jaar haar woonruimte (ca. 30m2) wil gaan verkopen. Dan bestaat de mogelijkheid om haar appartement over te nemen en een geheel zelfstandige woonruimte op de eerste verdieping te maken. Er zijn al aansluitingen aanwezig om een badkamer met toilet te realiseren op deze verdieping. Andere aanpassingen zijn ook gemakkelijk te realiseren. De andere leden binnen de woonvereniging zien dit zeker als een optie en ze hebben aangegeven hier hun medewerking aan te verlenen. Lijkt het je wat om betaalbaar te wonen in een geweldige stadsboerderij in het bruisende centrum van Nijmegen? Neem dan contact op!
 
Geplaatst zondag, 01 december 2019
Vervalt zaterdag, 29 februari 2020
Gezien Deze advertentie is 339 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Steffen Litjens
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15920
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 18 mei 2019 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl