U bevindt zich hier:
 
 
Titel woongemeenschap op Stevenshof
Huur of koop koop
Provincie Noord-Brabant
Indicatie ligging Stevenshof, vanouds 'n modelboerderij, 1913, daarna een klooster en groepsaccomodatie ligt in Stevensbeek, 'n klein dorp, gem. St. Anthonis
Indicatie aantal personen 20
Indicatie samenstelling groep stellen, met/zonder kinderen, alleenstaanden. Wij zoeken mensen die zich nu actief willen inzetten voor verdere ontwikkeling en realisering van de woongemeenschap
Ideologie Woongemeenschap i.o. zoekt toekomstige bewoners, die zich nu ook willen inzetten voor de verdere ontwikkeling en realisering van de gemeenschap. De gemeenschap vestigt zich in Stevensbeek (N.Br.) op complex de Stevenshof. Er zullen ongeveer 20 woningen gebouwd gaan worden. Wij zijn nu met 5 kerngroepsleden en willen graag versterking. Wij willen wonen in goed nabuurschap en zorg hebben voor elkaar. Wij willen elkaar ondersteunen als het gewenst of nodig is, in praktische zin en ook op psychisch vlak. We willen wonen op een plek waar ontmoetingen gestimuleerd worden, zodat we elkaar kunnen inspireren en samen activiteiten kunnen ondernemen. Wij willen graag in een woongemeenschap wonen, zodat we verbinding hebben met elkaar en zodat we spullen met elkaar kunnen delen. Wij willen graag milieubewust wonen en leven. Onze wens is om in duurzaam gebouwde, energiezuinige woningen te leven. Wij willen wonen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Zodat onze belasting op het milieu relatief klein zal zijn. En omdat wij spullen gaan delen, hoeft niet ieder huishouden bv. een eigen logeerkamer of wasmachine te hebben. Het is onze wens om ook gelegenheden te creŽren voor bezinning en spiritualiteit, voor muziek en voor andere culturele activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat er rust is rondom de woongebouwen, zodat ieder kan ontspannen. En daarvoor is een groene omgeving prettig. Als er besluiten genomen moeten worden, werken we met het consentbeginsel. We praten en denken over punten, tot dat alle deelnemers met een bepaald besluit kunnen leven.
Planning Wij zijn nu een vereniging in oprichting. Wij zijn hebben regelmatig gesprekken met de eigenaar van Stevenshof, die de woongebouwen en algemene ruimtes voor ons gaat bouwen. Inmiddels is het bestemmingsplan gewijzigd, zodat er gebouwd mag worden.
Website
De link opent in een nieuw venster
-
Contact informatie Als u mogelijkheden voor u wilt onderzoeken, kunt u bellen met Piet Vloemans 0485 785938 of mailen naar pietvloemans@kpnmail.nl
 
Geplaatst zaterdag, 12 oktober 2019
Vervalt vrijdag, 10 januari 2020
Gezien Deze advertentie is 473 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Piet Vloemans
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15806
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 18 mei 2019 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl