U bevindt zich hier:
 
 
Titel Woongroep in Amsterdam centrum zoekt nieuwe bewoner (M/V 28-38jr)
Naam woongroep Vredenburgh
Huur of koop huur
Huur of koop bedrag 625
Beschrijving prijs De huurprijs is naar Amsterdamse maatstaven bescheiden. De kale huur bedraagt ongeveer 500,- euro, maar deze zal nog definitief moeten worden vastgesteld door Ymere. Daarbij komen nog extra kosten voor gas, water, elektriciteit, gemeentelijke belastingen, internet en huishoudelijke producten. Deze kosten bedragen in totaal 125,- euro per maand. Het betreft hier sociale huur, dus hou rekening met de inkomensgrens van 38.035,- euro die hiervoor geldt (zie website Ymere voor meer informatie). Vanwege een afschrijvingssysteem voor o.a. wasmachine en keukenapparatuur, zal er een bedrag voor overname betaald moeten worden aan de vertrekkende bewoner. Daarnaast geldt een borg van 400,- euro en een eenmalige inleg in de huishoudpot van 75,- euro.De initiele huurperiode is 1 jaar. Verlenging is het uitgangspunt.
Vrij vanaf
Het gebruikte datum formaat is ‘jjjj-mm-dd’
2019-12-01
Provincie Noord-Holland
Stad Amsterdam
Ligging Vlakbij Centraal Station, op de Wallen, aan het begin van de Zeedijk.
Gemeenschappelijke ruimte(s) We wonen in een groot huis met in totaal 15 bewoners, een leuke mix van fijne mensen! We zijn opgedeeld in groepen van vier a vijf personen en delen per groep gemeenschappelijke voorzieningen. Wij zijn een groep van vier en delen badkamer, wc, keuken, bergruimte op zolder en een logeerkamer met elkaar. Daarnaast delen we met het gehele huis een prachtig groot dakterras, een fietsenstalling plus een kleine patio. Tevens hebben wij als bewonersvereniging een aantal ruimtes in beheer die onderdeel uitmaken van ons pand. Denk aan een dansstudio, een theaterstudio en ateliers.
Prive ruimte(s) De kamer die vrijkomt is ongeveer 40m2. Het is een fijne kamer met uitzicht op de Oudezijds Voorburgwal. In de kamer is een kleine slaapkamer ingebouwd, af te sluiten met een deur. De ramen zijn allen voorzien van extra voorzetramen om het geluid te weren.
Beschrijving woongroep Aan het begin van de Oudezijds Voorburgwal, met uitzicht op de Sint-Nicolaasbasiliek, de Oude Kerk en de FEBO ligt onze bijzondere woongroep. Een groot huis aan (in!) het water, omringd door stadse drukte. Binnen betreed je een oase van rust. Onze keuken heeft openslaande deuren naar het dakterras, waar de zon altijd haar weg naartoe vindt en de bloemen en planten zomers welig tieren. In deze keuken treffen wij elkaar vrijwel elke dag, altijd spontaan - in geval van een vergadering georganiseerd. We leven in vrijheid en betrokkenheid met elkaar samen. We zijn allemaal gesteld op onze rust en privacy en houden daarom ook rekening met de rust en privacy van de ander. Als bewoners zijn wij automatisch lid van de bewonersvereniging. Hierbij wordt ook jouw betrokkenheid verwacht. In de praktijk betekent het dat je drie paar keer per jaar deelneemt aan de huisvergadering. Dan eten we samen en bespreken we het reilen en zeilen binnenshuis. Binnen de vereniging hebben we een aantal (kleine) besturen met elk een eigen verantwoordelijkheid. Verder organiseren we in de lente een klusdag, genieten we in de nazomer van ons jaarlijkse dagje uit en vinden we het leuk om samen Sinterklaas te vieren.
Huidige samenstelling We wonen nu met zn vieren. De bewoners die blijven zijn: Eva (36), Jan (34) en Marthe (28). Jan is sociaal ondernemer, Marthe en Eva zijn zzper. We werken op het snijvlak van de culturele en maatschappelijke sector en houden zowel buitenshuis als thuis kantoor. We hebben een hele fijne vorm gevonden om met elkaar samen te wonen. Daarbij zijn vier zaken heel belangrijk: betrokkenheid, verantwoordelijkheid, open en eerlijke communicatie en respect voor elkaars rust & privacy. We hopen iemand te vinden waarmee we dit evenwicht kunnen behouden!
Gezochte personen We zijn op zoek naar een open, betrokken, warme, rustige en man of vrouw die er bewust voor kiest om in een woongroep te wonen. Je bent tussen de 28 of 38 (een jaartje meer of minder maakt uiteraard niet), hebt leuk werk, leidt een zelfstandig leven en bent opgeruimd en netjes. Je bent in balans, vindt het fijn om samen te wonen en bent tegelijkertijd gesteld op (je) rust. Wat helaas niet: roken, kinderen, niet Nederlands sprekend, huisdieren (maar we zijn gek op oppashondjes).
Website
De link opent in een nieuw venster
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vredenburgh_(Amsterdam)
Contact informatie Ben je geinteresseerd en pas je in dit plaatje? Dan horen we graag van je! We zijn benieuwd naar je motivatie en uiteraard ook naar wie je bent, wat je doet en hoe je je leven invult. Graag zouden we ook een fotootje ontvangen. Stuur je reactie + foto naar: woongroepvredenburgh@gmail.com (aub NIET via deze site). Reageren kan tot 23 oktober. Wij laten je dan voor 26 oktober weten of we je uitnodigen voor een kennismaking (als niet, dan laten we je dat ook weten). Gesprekken plannen we in op 28 en / of 29 oktober in de avond. We zien uit naar je reactie! LET OP: Heb je in maart / april op onze advertentie gereageerd voor de andere kamer (die inmiddels door Marthe wordt bewoond), dan hoef je niet nog een keer te reageren. We hebben jouw motivatie en contactgegevens bewaard voor deze ronde!
 
Geplaatst dinsdag, 08 oktober 2019
Vervalt maandag, 06 januari 2020
Gezien Deze advertentie is 1003 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Vincent
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15795
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 18 mei 2019 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl