U bevindt zich hier:
 
 
Titel Wonen in een hotel?
Huur of koop huur
Provincie Utrecht
Indicatie ligging Gezien het aantal mensen zal een flinke kavel nodig zijn, ongeveer 3 ha. Daardoor vallen al veel opties af. Voor de huisvesting wordt gedacht aan een pand zoals een hotel, klooster of bejaardenhuis (nieuw of tweedehands). Het aanbod van zulke panden is klein, zowel huur als koop. In het keuzevakje koop of huur is wel huur aangegeven, omdat de beoogde constructie een vereniging is waarvoor je contributie betaalt. Als er gekocht of gebouwd wordt, dan doet de vereniging dat. Je kunt dus ook meedoen als je geen ton op de bank hebt. Voor mensen die eigen kapitaal in hun huisvesting willen investeren hebben we een speciale constructie.
Indicatie aantal personen 100
Indicatie samenstelling groep De groep krijgt geen speciale signatuur. Het bindmiddel is geen religieuze, seksuele, politieke of andersoortige geaardheid. De groep heeft een nog beter bindmiddel namelijk beurtelings voor het eten zorgen, de tuin, de kinderen, de boodschappen enzovoort. Het doel is de grootst mogelijke mix van leeftijden, hobby’s, beroepen.
Ideologie Een vereniging waarvan de leden niet alleen de klanten zijn van het hotel, maar ook het personeel en ook het management. Een groep die zich bewust is van alle nadelen en gevaren van groepen en het geloof heeft dat zij voordelen kan creëren die groot genoeg zijn om het alle moeite waard te maken. Het staat als een paal boven water dat je in een groepshuishouden minder je eigen gang kunt gaan dan in een vinex-wijk. Maar het kerngezin brengt ook nogal wat begrenzingen en ook verspilling met zich mee, van voedingswaren, van energie, fossiele, maar vooral ook menselijke energie. Een groep geeft mogelijkheden om bedrijfsmatige begrippen als schaalvoordelen richting huishouden te brengen. Professionalisering. Kerngezinnen zijn een soort zzp-ers. Ze staan overal alleen voor. Het merendeel van professionele organisaties is nog altijd geen zzp-er en dat is niet voor niks. Als je spullen voor je huis nodig hebt, ga je zelden op zoek naar een meubelmaker. Je rijdt naar IKEA. Wat als je voortaan op je sloffen naar gitaarles kan, naar de crèche, naar het zwembad, naar de fitness, naar de boekenkring, omdat er heel veel inpandig is.
Planning Als we konden bepalen wie zich aanmeldt, dan zou het simpel zijn om een planning af te geven. Maar dat kunnen we dus niet. Dit is de fase van mensen verzamelen met pioniersgeest om een oprichtingsgroep te formeren. De vestigingsplaats staat dus nog open, maar op dit moment ligt de focus op de omgeving van Utrecht. In principe komen we de laatste zondag van deze maand weer bij elkaar. November 2014 is het project uit de startblokken gegaan.
Website
De link opent in een nieuw venster
http://www.groepswonen-utrecht.nl/
Contact informatie 06-27105233
 
Geplaatst donderdag, 03 januari 2019
Vervalt zaterdag, 28 maart 2020
Gezien Deze advertentie is 3680 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Tony Egas
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=15037
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 16 mei 2020 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl